+36 30 3199 056 napelem.ar@gmail.com

Két fél több mint egy egész? IGEN!

A Suntech félcellás (half-cell) napelem paneljeivel lehetséges!

 

A felezett cellák által termelt áramerősség fele a hagyományos napelem cellákénak, ugyanakkor egy napelemen belül kétszer annyi van belőlük. A felezett cella-technológiának köszönhető feleakkora áramerősségek miatt bizonyos belső veszteségek lecsökkennek, emiatt a teljes panel hatásfoka, teljesítménye nagyobb, mint a hagyományos cellákból felépített napelemé, valamint a panelek élettartama is meghosszabbodik.

A félcellás napelem modulok előnyei:

 Magasabb hozam, az alacsonyabb üzemi hőmérsékletnek köszönhetően.
Minél alacsonyabb egy napelem üzemi hőmérséklete, annál többet tud a panel termelni. Egy 35-os hagyományos napelemhez képest a félcellás panel hőmérséklete 2,5-kal alacsonyabb. Ennek köszönhetően a panel áramtermelő képessége 4,64%-kal nő!

A hot spot kialakulásának esélye lecsökken
A félcellákon átfolyó áram erőssége fele a hagyományos cellákénak, ami azt eredményezi, hogy ezeknek a celláknak a hőmérséklete 2,0-2,5°C-al alacsonyabb lesz a hagyományos cellákénál. Ez gyakorlatilag megakadályozza, hogy a paneleken belül hot spotok alakuljanak ki.

Hatásosabb bypass diódás védelem
Míg a hagyományos napelemek esetében a panelbe épített 3 db bypass diódák egyenként 2 sorbakötött cellasort védenek, addig a félcellás napelemek esetében minden bypass dióda egy-egy párhuzamosan kötött cellasort véd. Ez szintén megakadályozza a hot spotok kialakulásának lehetőségét.

Suntech 290 Wp polykristályos félcellás napelem 12 év garanciával!