+36 30 3199 056 napelem.ar@gmail.com

Napelem rendszerek tisztítása

 

Miért szükséges napelem rendszerünk rendszeres karbantartása?

Rendszerünk folyamatosan ki van téve az optimális működését hátráltató környezeti hatásoknak. Gondoljunk csak arra, hogy az utcán parkoló autónk is elkoszolódik egy idő után, hiába mossa az eső rendszeresen. A levegőben jelen lévő por, korom és szmog folyamatosan lerakódik a felületen, ezzel csökkentve a rendszer hatásfokát, ami extrém esetben akár teljesítmények 40%-át is elveszítheti
Jó példa – talán sokan emlékeznek is rá – a 2018. április elején hullott sivatagi homokkal kevert eső, amely az üvegfelületeken megtapadva a következő, tiszta eső hatására sem tűnt el teljesen, jelentős teljesítmény kiesést okozva azoknál a napelem tulajdonosoknál, akik nem fordítottak kellő figyelmet a rendszer tisztítására.

A napelem panelek felületére egyenletesen lerakódó pornál sokkal komolyabb veszélyeket rejt magában a foltszerű szennyeződés, például madárürülék, vagy a felhalmozódott levelek. A folyamatosan árnyékolt cellák túlmelegedhetnek, ezáltal az egész panelt veszélyeztetik, élettartamát akár drasztikusan lerövidíthetik.

Koszos napelem panel
Koszos napelem
Napelem rendszer tisztítás
Bízza profikra napelemes rendszerének tisztítását!

A tisztítást speciális szerek segítségével végezzük, ugyanis a kereskedelemben kapható általános tisztítószerek jó része nem alkalmas a panelek hosszú távon történő karbantartására. Ugyanez igaz a hálózati vízre is, ami az ország jelentős területén túl kemény, így ezt használva fennáll a vízkő lerakódásának veszélye.

Tisztítás árát befolyásoló tényezők:

berendezésének mérete, megközelíthetősége, valamint a szennyeződés mértéke és jellege.

Árajánlat kérés napelem rendszer tisztításra

 

A kapcsolati űrlap “üzenet” mezőjébe írja be a rendszer tisztítás megjegyzést.

t

Online referencia rendszer adatok

Ide kattintva  megtekintheti egy 3,12 kWp teljesítményű rendszer folyamatosan frissülő aktuális teljesítményadatait.
A rendszer gerincét 12 db Kioto Solar 260 W-os polikristályos napelem panel és Fronius Primo 3.0-1 inverter alkotja.

t

Miért válasszon minket?

Nálunk az ön igényéhez és elhelyezési lehetőségéhez mért leghatékonyabb megoldást kapja kedvező áron! Kivitelező partnerünk az ország egyik legrégebbi napelem rendszereket építő cége, 1000+ referenciával, saját szakember gárdával és szervízhálózattal.


Napelem rendszerek tervezése, építése, telepítése kulcsrakész kivitelezéssel, kedvező áron! Szaktanácsadás az Ön igényeinek legteljesebb figyelembevételével.

Korrekt, gyors és tiszta kivitelezés!

Okos napelem panel – mitől okos?

Okos napelem panel – mitől okos?

Okos napelem panelek Az okos – más néven SMART – napelemek a legújabb technológiai fejlesztések eredményeképpen jöttek létre abból a célból, hogy egyszerűsítsék és költséghatékonyabbá tegyék a napelem rendszerek tervezését és kivitelezését az ideálistól eltérő...

bővebben